Paste structurale și ceară pentru proiecte creative
Ne străduim să ținem pasul cu ultimele tendințe în domeniul artelor aplicate, oferindu-vă produsele necesare. Iată câteva dintre cele mai interesante oferte ale meșteșugurilor noastre. Acestea includ diverși adezivi, lacuri, medii, paste de ceară, grunduri, geluri de textură și crăpătură, paste pentru stencle și matrițe, paste pentru decupaj și alte produse care creează efecte interesante.
Vezi mai multColorant pentru intaritor pentru sculpturi Paverpol culoare negru - 40 ml
Retardant pentru vopsele acrilice CADENCE BLENDING 70 ml
Vopsea pentru spray cu efect de oglinda CADENCE 150 ml
Mediu de îngroșare DRY pentru tehnica EBRU - TRAGACANT CADENCE 45 ml
Grund Gesso Mont Marte pentru baza de textura MM White Texture Gesso 250 ml
Pasta crackle pentru vopsele acrilice si ulei MM Crackle Paste 250 ml
Ulei de silicon Mont Marte Ulei de silicon 60 ml
Staz-On CLEANER lichid de curățare cerneală permanentă 56 ml
Pasta de sclipici în relief pentru textile CADENCE GLITTER 150 ml -COPPER 15879
Pasta în relief pentru textil metalic CADENCE150 ml - PEARL 15934
Pasta în relief pentru textil metalic CADENCE 150 ml - ARAMĂ 15927
Pastă de sclipici în relief CADENCE 150 ml - PHOSPERENCE 5836
Pasta de sclipici în relief CADENCE 150 ml - SILVER 5835
Lac final pe bază de apă pentru piele CADENCE 120 ml - GLOSS
Diluant pentru vopsele acrilice CADENCE EXTENDER - 70 ml.
Mediu acrilic PHOENIX Mediu acrilic Retard 75 ml
Mediu acrilic PHOENIX Mediu acrilic transparent transparent 75 ml
Mediu acrilic PHOENIX Lichid acrilic mediu 75 ml
Spray fixativ pentru creioane, pasteluri grafit 300 ml.
Adeziv-lac pentru decoupage CADENCE DECOUPAGE PLUS 250 ml - SATIN
Crackle în două faze CADENCE MOSAIC / OUA 250 ml - NR 1
Crack în două faze CADENȚE MOSAIC / OU 250 ml - etapa №2
Crackle cu două faze CADENCE SPIDER 70 ml - PASUL 1
Cracle cu două faze CADENCE SPIDER 70 ml - PASUL 2
Lac adeziv-decoupage CADENCE DECOUPAGE PLUS 250 ml - GLOSS
Lac acrilic pe bază de apă CADENCE 70 ml - GLOSS
Lac adeziv-decoupage CADENCE DECOUPAGE PLUS 150 ml. -SATIN
Grund pentru suprafețe netede și lăcuite CADENCE PRIMER GLOSS SUPRAFACE - 70 ml.
Lac de cracare cu două faze pe bază de apă CADENCE 250 ml - etapa №2
Set de lacuri "100 Coats", CADENCE bicomponent - 190 ml.
DETALII INTERESANTE ȘI INSPIRAȚIE PENTRU PASTE ȘI CEARA STRUCTURALA
În această categorie ar trebui să prezentăm pe scurt câteva din marea varietate de produse pentru proiecte creative pe care le oferim și în special diferite:
- paste structurale și ceară
- grunduri
- lacuri
- materiale pentru efecte, pentru turnare și multe altele.
MICI INFORMAȚII PRIVIND EFECTE MATERIALE
Printre acestea se numără mai multe produse, printre care:
- Spray - vopsea cu efect de oglindă - se aplică cel mai adesea pe suprafețele de sticlă pentru a obține un efect de oglindă transparent. Lucrul interesant la acest tip de vopsea este că este pe bază de alcool și, prin urmare, se usucă destul de repede.
- Gel mat de sticla - aceasta este o crema speciala in scop decorativ, a carei formula unica reuseste sa creeze efecte gravate pe diverse oglinzi si ochelari.
- Lipici culoare aurire - acesta este cel mai comun adeziv, care este adesea folosit în tehnica decoupage-ului pentru a obține efectul dorit.
Desigur, aurirea se adaugă atunci când lipiciul este complet uscat, pentru că atunci devine destul de lipicios și transparent și lipirea de el devine mult mai ușoară.
Toate materialele de efecte de mai sus au multe aplicații, despre care puteți afla mai multe intrând în categoria în sine.
CEARA PENTRU DECORARE
Ceara sau numita și ceară de decor antic sunt cel mai des folosite în tehnica decoupage-ului pentru a îmbătrâni un obiect.
Dacă adăugați o cantitate mică de terebentină, le puteți folosi și pentru a auri obiecte sau proiecte, deoarece creează imitații frumoase cu reflexii metalice ale diferitelor metale precum argintul și aurul.
CÂT DE UȘOR SE APLICĂ CEARA PENTRU DECOR?
- În primul rând, este important să folosiți o perie de calitate.
- Asigurați-vă că aveți suficientă ceară antică pentru a finaliza proiectul
- Ai grijă câtă ceară aplici, pentru că dacă vei aplica prea puțină se va absorbi ca o cremă și nu se va obține efectul dorit, dar dacă vei aplica prea multă, efectul va fi o suprafață lipicioasă care va dura mult timp. să se usuce complet.
- Totuși, când se usucă complet, examinează cu atenție fiecare parte și fiecare colț, iar dacă observi zone uscate, repetă cu un alt strat.
- În cele din urmă, folosește un tricou vechi pentru a îndepărta excesul de ceară, având grijă să nu-l șifonezi în timp ce faci asta, altfel va afecta decorul articolului tău.
- Nu stabiliți limite folosind doar ceară transparentă. Dimpotrivă, experimentați cu toate culorile de pe piață. Puteți chiar să amestecați diferite culori și să vă creați singur.
- Când începeți să aplicați ceara decorativă, începeți procesul de la capătul obiectului sau dacă este ceva cu picioare precum o masă sau un scaun, începeți cu un picior, apoi îndepărtați doar excesul de ceară și continuați cu celelalte părți.
- În cele din urmă, lăsați obiectul decorat să se usuce timp de cel puțin 24 de ore și apoi ștergeți încă o dată cu o cârpă sau o perie fără scame. Puteți folosi o perie de lustruit în acest scop.
GRUND PENTRU MIX MEDIA ȘI DECORARE
Grundul este un tip de material care se aplică cu o pensulă sau o spatulă pe baza unei picturi precum:
- scandura
- pânză
- pergament
- hârtie
- metal etc., pentru a aplica mai bine vopseaua pe o suprafata neteda
Funcția principală a grundului este mai degrabă tehnologică. Trebuie să fie suficient de puternic și durabil, iar stratul de pictură așezat pe el să se potrivească bine. Grundul poate avea însă și o funcție artistică și estetică atunci când, de exemplu, este gravat, sau poate avea o suprafață în relief.
GAMĂ BOGATA DE MATERIALE PENTRU TURNARE
Acestea includ marmură, ipsos, cretă, piatră lichidă și silicon. Fiecare dintre aceste materiale are propria sa poveste interesantă și multe aplicații. Acum trebuie să aruncăm o privire mai atentă la cretă.
Mulți oameni, când aud „cretă” și se gândesc imediat la bucata mică de cretă care este folosită în scopuri de cusut. Pe lângă această specie larg răspândită, există mai multe alte tipuri de cretă folosite în astfel de scopuri. Acestea sunt creta de ulei, creta de ceară și prima pe care am menționat-o este creta uscată.
Ceara de creta este făcut dintr-un pigment special de ulei de in, care a fost presat cu grijă în prealabil. Creta uscată se face într-un mod similar, dar bineînțeles că nu se folosește ulei.
Creta de ceară, pe de altă parte, este făcută pe baza uneia dintre ceară și pigmenți de cea mai înaltă calitate. Mai mult, creta este împărțită după alte două criterii: poate fi tare sau moale. Primul folosește mai mult liant, în timp ce al doilea constă în principal din pigment pur și o cantitate foarte mică de liant.
CE ESTE O PIATRA LICHIDA SI CUM SE LUCREZEAZA?
Piatra lichidă are capacitatea de a fi turnată cu ușurință în diverse forme și, cel mai important, este extrem de ușor de prelucrat. Materialul permite gaurirea, taierea si finisarea cu scule standard.
Are densitatea și rezistența potrivite, care crește în timp. Poate fi colorat și tratat cu diverse produse. Este de obicei folosit pentru turnarea în matrițe și forme aleatorii.
CUM SĂ LUCREZI CORECT CU PIATRA LICHIDĂ?
Mai întâi, turnați 180 de mililitri de apă într-un recipient și adăugați 500 de grame de amestec lichid de piatră. Se amestecă bine până se obține un amestec omogen. Apoi lăsați să se îngroașă puțin timp de aproximativ 5 minute, apoi amestecați din nou. Veți vedea în curând cum piatra lichidă va începe să se relaxeze și să se lichefieze. Turnați amestecul finit într-o formă pregătită în prealabil.
Pentru a ușura separarea, se recomandă ungerea formei cu puțină grăsime sau acoperirea acesteia cu folie, nailon sau alte învelișuri ușor detașabile.
În funcție de temperatura camerei, forma va dobândi treptat calități de rezistență. După aproximativ 24 de ore ar trebui să verificați forma și dacă există rezistență o puteți îndepărta. Daca materialul este inca moale, mai lasati 12-24 ore, in functie de temperatura.
Cu toate acestea, puteți începe cu ușurință procesarea părților vizibile și accesibile ale acestuia. Va fi încă destul de moale, dar va fi tăiat, găurit și finisat cu unelte adecvate - daltă, pile metalice, lemn și multe altele.
În timp, puterea crește și prelucrarea devine mai dificilă. Puterea maximă este atinsă după 20 de zile.
În cele din urmă, vă sfătuim să acoperiți forma finită cu grund, iar dacă doriți, o puteți decora cu toate mijloacele de decoupage. La amestec se poate adăuga acrilic mat sau luciu pentru a da culoarea dorită.
Și nu în ultimul rând - nu uitați să curățați toate uneltele folosite. Acest lucru se face cel mai ușor cu apă caldă.
CE SUNT DECUPAJELE ȘI PASTE DE DECOR?
- Pastele precum ceara pot fi folosite și în tehnica decoupage pentru a îmbătrâni articolele și pentru a da un efect mai vintage.
- Aplicațiile lor sunt nesfârșite. Se pot aplica pe diverse tipuri de suprafete cu ajutorul unei carpe mici sau al unei pensule ca scop principal si aplicarea este pentru patinarea suprafetelor deja decorate. Pot fi folosite si pentru restaurarea mobilierului vechi, ramelor si altele iar unele dintre ele pot fi aplicate cu degetele.
- O altă idee interesantă este să se dizolve cu terebentină și să se folosească pentru aurire, deoarece creează o imitație incredibilă cu reflexe metalice de aur și argint. Ca bază pentru decorarea cu paste de decoupage se poate folosi orice suprafață foarte bine curățată, fiind recomandată amorsarea în prealabil a suprafețelor poroase.
- Aplicarea pastei în sine ar trebui să fie o singură dată, iar în primul strat de aplicare figurile pot fi realizate cu diferite instrumente. Este bine ca grosimea figurilor sa nu fie prea mare.
- După ce primul strat este complet uscat, aplicați un al doilea, care este mai degrabă umplut. Așteptați să se usuce bine din nou, apoi lustruiți cu o cârpă de lână sau un instrument metalic.
- În timpul funcționării, produsele nu emit substanțe toxice, iar periile și uneltele în sine pot fi curățate cu apă.
CE SUNT LACURILE ȘI ADITIVII ACRILICI ȘI DECOUPAGE?
Lacurile acrilice sunt rășini acrilice speciale sub formă de dispersie apoasă. Culoarea lor alb lăptoasă se schimbă în timpul uscării, transformându-se într-o peliculă elastică transparentă cu efect lucios.
Un alt produs interesant și destul de util este mediul profesional, care permite reglarea ușoară a stării vopselei acrilice precum densitatea, textura sau turnabilitatea.
Alături de lacurile acrilice din toate magazinele noastre, precum și aici pe site-ul nostru veți găsi mulți alți aditivi pentru acrilic și decoupage precum:
- coloranți de rășină sub formă de brocart fin sau pulbere
- spray fixative pentru creioane
- pasteluri sau grafit
- adeziv lac decoupage
- lacuri acrilice aerosoli
- lacuri de iahturi cu solvent
- lacuri bicomponente
- retarder pentru acril, cretă
- plastifianți pentru argile polimerice
- diluanti
- geluri igienice pentru mâini și multe altele.
FILOZOFIA DIN SPATE CUM SA ACOPERIM PICTURA ACRILĂ
Dacă intenționați să utilizați un nou tip de lac, este indicat să faceți mai întâi un mic test pe o bucată de pânză sau de lemn pictat pentru a vă asigura că rezultatul final vă va plăcea. Aceasta este o necesitate, mai ales dacă urmează să adăugați un strat izolator, deoarece acesta și lacul ar putea schimba cu ușurință aspectul final al imaginii. Pentru a testa atât stratul de izolație, cât și lacul, aplicați-le mai întâi pe o poză mică cu culori asemănătoare imaginii reale.
Începeți prin a așeza tabloul în poziție orizontală în timp ce îl lăcuiți și apoi până se usucă. Dacă îl lăcuiești în timp ce este atârnat pe perete, riști ca lacul să înceapă să curgă pe pânză și să picure peste tot pe podea.
Exista o mare probabilitate ca lacul sa inceapa sa curga pe partea laterala a pozei si dupa ce se usuca sa se lipeasca de suprafata, asa ca este bine sa pui sub poza o placa de lemn sau un alt tampon inainte de a incepe sa o lacuiesti.
Următorul pas este să scufundați pensula în lac, apoi să îndepărtezi cu mare atenție excesul de lac. Ține pensula în unghi și aplică produsul cu mișcări ușoare și uniforme pe poză, mișcând pensula în aceeași direcție.
Când ați terminat, priviți suprafața imaginii într-un unghi, dacă există părți care nu sunt lucioase și umede, adăugați cu atenție puțin mai mult lac.
La final, lasa pictura sa se usuce cateva ore, conform timpului indicat pe ambalaj. Uneori, unghia nu acoperă complet uniform prima dată, așa că puteți repeta dacă doriți.
Când ați terminat, curățați bine peria și păstrați-o într-un loc sigur, fără praf.
CATE TIPURI DE VOPSEA CRAPATA SUNT PENTRU DECORARE SI LA CE SUNT FOLOSITE?
Fisurile crăpate pentru decorare sunt împărțite în două soiuri: monofazice și bifazice (sunt lacuri artizanale în doi pași). Diferitele denumiri ale lacurilor de cracare provin din modul în care sunt aplicate.
Cele monofazate se caracterizeaza prin faptul ca se aplica o singura data si intre doua culori complet contrastante de vopsea acrilica, intrucat sparg doar stratul superior sau altfel spus sunt folosite pentru a crapa vopseaua acrilica aplicata peste ele.
În cazul fisurilor în două faze, fisurarea are loc după aplicarea succesivă a crăpăturilor, respectiv, Etapa 1, respectiv Etapa 2, iar fisurile rezultate sunt de obicei umplute cu pulbere, patină, pigmenți sau vopsele în ulei. Sunt pentru crearea suprafețelor crăpate pe desene, decoupage sau alte decorațiuni ca finisaj final.
Pentru a sublinia și a spori efectul fisurilor rezultate, puteți folosi pastă antică.
Odată ce obțineți efectul dorit de crăpare cu lacuri de fisurare, este foarte recomandat să adăugați un strat superior de lac pentru a vă proteja proiectul de influențele externe nedorite și pentru a nu fi deteriorat în viitor.
Rețineți că, înainte de a aplica fiecare dintre straturile de lac și vopsea, este necesar să așteptați uscarea completă a stratului anterior. Și dacă doriți să obțineți efectul de fisuri drepte și orizontale, aplicați piciorul și vopsiți în aceeași direcție, dacă scopul sunt fisuri de plasă - aplicați-le în direcții opuse.
Mediile de crăpare și fisurile pot fi aplicate pe diferite suprafețe, în funcție de tipul lor, precum: lemn, sticlă, ceramică și alte suprafețe care sunt predecorate (prin decoupage, vopsire, grund etc.).
De asemenea, sunt utilizate pe scară largă în diverse tehnici precum: decoupage, pictură, scrapbooking, mix media, precum și decorarea diferitelor obiecte și în general pentru implementarea și materializarea fiecăreia dintre ideile sau proiectele tale.
În cele din urmă, observăm că toate produsele de mai sus îndeplinesc pe deplin toate cerințele privind emisiile în atmosferă și sunt sigure pentru mediu.